Steven Dorresteijn is in 2005 opgeleid tot één van de eerste hoefsmidspecialisten van ons land.

De Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden nam enkele jaren geleden het initiatief voor deze opleiding tot hoefsmidspecialist. De markt gaf aan belangstelling te hebben voor hoefsmeden met ervaring in orthope disch en corrigerend beslag en die daarbij de kennis hebben om hierover met dierenartsen en andere des kundigen op niveau van gedachten te kunnen wisselen. Daarnaast bestudeerden de specialisten het beslag voor een aantal bijzondere paardensportdisciplines en leerden zij hun kennis te verspreiden door lezingen te geven.

Als een paard een stoornis heeft aan het bewegings-apparaat (botten, spieren, pezen, gewrichten), dan spreken we van orthopedie. Bij paarden met orthope-dische problemen wordt afhankelijk van de aandoening en diagnose door de behandelend dierenarts, het orthopedisch beslag bepaald om het paard optimaal te ondersteunen gedurende de revalidatie. Orthopedisch beslag wordt ook gebruikt om een nadelige gang of stand van de hoeven te corrigeren.

Naast orthopedisch beslag verzorgen we ook thera-peutisch beslag, d.i. een beslag dat gebruikt wordt om ziekten en aandoeningen te behandelen.

 

home  |    over ons   |    visie   |   hoefsmidspecialist    |  contact